Helytörténeti Múzeum
4765 Csenger, Hősök tere 3.
telefon: +36 (44) 715-209
e-mail: info@csengerimuzeum.hu

>>ARCHÍVUM

2012

A 2012-es év első tárlatán, március 15-én, Szabó Károly ököritói festőművész mutatkozott be képeivel a népes közönségnek, a városi ünnepség keretén belül. Képei a szatmári táj szeretetéről és ismeretéről árulkodnak.

Április 17-én a múzeum galériatermében a Szatmári Képzőművészek Egyesületének úgynevezett Ifjúsági Szárnya mutatkozott be változatos alkotásaival. A kiállítás Gergely Csaba, az Egyesület elnökének szervezésében jött létre. A megnyitón Popp Felician a Szatmár Megyei Kultúra és Hagyományőrző Igazgatóság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Május 28-án régi gyermekjátékokból és a gyermekek világával kapcsolatos tárgyakból nyílt kiállítás „Gyermekvilág anno”.- címmel. A működőképes NDK villanyvasút és a lendkerekes autók tucatjai, a hajasbabák nagy sikert arattak főképp az idelátogató óvodások és kisiskolások körében.

Augusztus elején végre elkészült a bejárati kerítés nemesvakolattal való burkolása, ami a múzeumba látogatók első benyomását kedvezően befolyásolja.

Augusztus 20-án került sor az I. Nemzetközi Művésztelep kiállításának megnyitására. A Komlódtótfaluban e hónapban alkotó művészek, Tenc Aurél. Szodorai –Parádi Hajnalka (Románia) Medgyessy Zoltán, Dorogi Béla(Csenger) Reskó György, Kopócsi Judit, Balogh Tibor és Szirányi István mutatkoztak be.

Szeptember 22-én a Csengeri Almafesztivál alkalmából „Testvérvárosunk Tasnád” –címmel rendeztünk kiállítást, három művész mutatkozott be, Vass Csaba pasztellképeivel, Szabou Vasile és leánya Szabou Maria Teodora sajátos elvont kompozícióival nyerte meg a csengeri közönség tetszését.

Október 23-án „Őseink Arca” elnevezéssel régi, csengeri vonatkozású családi fotográfiákból készült tárlatot láthatott az idelátogató közönség. A megnyitón rövid ismertetőt tartott az ősi csengeri családokról, a családkutatásról Szabó Előd geneológus.

november. Évekig kellett várni, hogy a kerti csap körül kulturált körülmények teremtődjenek, amit egy térkő borítással szerettünk volna biztosítani. A csengeri Pallér Kft vezetője Farkas Miklós felvállalta ezt a feladatot, s egy nap alatt kész is lett a csap körüli rész térkővel való borítása.

2013. évi archívum

2011. évi archívum

Copyright © Achatius 2010.